Wie is Vincent Botella?

Achtergrond

Vincent Botella (1968) studeerde enige tijd Filosofie (UvA) en Culturele Antropologie (VU) in Amsterdam, en bezocht daar tevens een kunstacademie (Rietvelt). Hij studeerde in 1995 cum laude af in de Vergelijkende Kunstwetenschap: Woord & Beeld aan de Vrije Universiteit. Eind jaren ‘90 was hij werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker. Daartoe verdiepte hij zich grondig in perceptie- en cognitiepsychologie, naast jungiaanse dieptepsychologie en linguïstiek.

In 1997 begon hij aan de boefening van yoga en daarmee opende zich een pad van persoonlijke ontwikkeling, spirituele verdieping en het tevoorschijn komen van talenten voor het bieden van yoga, meditatie, massage, coaching en lichaamswerk, en astrologische consulten. Van 2001 tot 2005 volgde hij een opleiding tot Praktijkvoerend Astroloog en in 2006 een opleiding tot Tai Chi Tao docent. In 2013 volgde hij een opleiding tot docent Power Yoga en sinds 2014 geeft hij meerdere wekelijkse lessen yoga in Schiedam. Daarnaast verdiepte hij zich, praktisch en theoretisch, al meer dan 30 jaar in vele spirituele, filosofische en psychologische tradities en volgde talloze workshops en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daaronder waren astrologische workshops, coaching- en imaginatietechnieken, sjamanisme, yoga, qi gong, bio-energetica, tantra en diverse massagetechnieken.

Vincent werkt sinds 2000 met mensen in de rol van inspirator, docent, begeleider , masseur of coach. Zijn kracht ligt in de unieke combinatie van diepgaande inzichten, brede kennis en een zachte, respect-volle vorm van aandacht. Hij geniet het meeste als hij mensen, individueel en in groepen, zodanig weet te ondervragen en mee te nemen dat ze zelf hun meest transfor-merende inzichten formuleren en haast ongemerkt, als vanzelf-sprekend, in contact met hun passie komen. Dat maakt hem met name uitermate bekwaam als astroloog en coach.