wpd395f029_0f.jpg
wp6e02b058.png
wpd78a6736.png
wp6e02b058.png

© Vincent Botella Astrologie, 06-16274392, info@vincentbotella.nl

 

wp243e2a48.png

Wil je afspreken voor een consult? Je kunt mij bellen of mailen voor een afspraak. Zie hieronder of bij contact.

 

Het adres is: Westvest 38 (3e verdieping), 3111 BW, Schiedam.

 

info@vincentbotella.nl

 

06-16274392

wp921138fb_0f.jpg

 

Home

 

Terug naar Artikelen

 

 

 

 

 

 

 

wp044c7a19_0f.jpg

wp66531ba0.png

“Sinds ons vorige gesprek ben ik aan de slag gegaan met een aantal zaken die we toen besproken hebben. Met name de opmerking dat ik goed ben in communiceren, wat zelfs kan leiden tot transformeren,  heeft mij erg aan het denken gezet omdat ik mij hiervan helemaal niet bewust was… Maar ook de bijna terloopse opmerking van jou op het einde van het gesprek (het staat zelfs niet op de CD) dat spiritualiteit voor mij heel belangrijk is, heeft mij de laatste periode erg bezig gehouden. Ik heb de afgelopen jaren veel gelezen over het christendom, over gnostiek, mystiek en nondualiteit. Het was alsof ik mijzelf terugvond. Ik had er tevoren geen idee van hoe belangrijk het voor mij is om vanuit een spirituele grondslag te leven.  Nu kleurt het bijna alles wat ik doe. Het vreemde is wel dat 'werk' wat voor mij altijd heel erg belangrijk was, hierdoor ineens meer op de achtergrond is gekomen; het voelt voor mij op dit moment niet als zo wezenlijk.”

wpc426dd8c_0f.jpg “Hoewel ik het gedurende de afgelopen periode niet altijd zo ervaren heb, is er terugkijkend veel gebeurd het afgelopen jaar. Ik heb een aantal workshops gedaan, lezingen bijgewoond, boeken gelezen en met verschillende mensen gesproken om te ontdekken waar mijn interesse nu eigenlijk ligt. Het gesprek met jou gaf hiervoor veel aanknopingspunten. Zo ben ik laatst op een tweedaagse training geweest die ging over 'restorative circles', een alternatieve methode voor conflictbehandeling waarin daders, slachtoffers en hun omgeving bijeen worden gebracht om wederzijds begrip te kweken en relaties te herstellen. Heel interessant. We gaan nu met een aantal mensen verder in een oefengroep om ons meer te bekwamen in deze methode. Daar was ik nooit opgekomen als jij mij in het consult niet gewezen had op mijn mogelijkheden om juist in conflicten iets te betekenen.

Meer nog dan de uiterlijke kant (zo werk ik op dit moment nog bij Grontmij) is er binnenin mij een verandering in gang gezet. Ik ben bewust mijn perspectief aan het veranderen en dat bevalt me heel goed. Het was een grote schok om te ervaren dat je als mens zélf kunt bepalen of je jezelf vrijheid gunt of dat je jezelf in een kader of oordelen opsluit. Het is weliswaar een continue proces maar hierdoor beleef ik een hele hoop zaken op een andere manier. Het geeft me een grotere geestelijke vrijheid en daar geniet ik enorm van.”

Ik heb ook vaak nagedacht over jouw opmerking in het gesprek dat ik niet 'gekend' wil worden. Ik heb mij gerealiseerd dat dat bij mij vrij fundamenteel is. Ik heb daarom een voor mij grote stap gezet door…”

Het consult bij jou heeft me geholpen om meer te focussen en bewuster te worden van mijn kwaliteiten. Er lijkt steeds meer richting in te komen hoewel ik ben er nog niet helemaal 'ben'. Tegelijkertijd heb ik voor het eerst in jaren het gevoel dat er een hele wereld open ligt om nog te ontdekken en dat is bijzonder prettig.”

 

“Met een goed gevoel fietste ik naar huis en ondertussen draaide de radertjes in mijn hoofd. Ik wist dat ik een doos met oude spulletjes had waarin ik nooit meer heb durven kijken. Wel dingen bewaard maar de confrontatie om voor mij onbekende redenen niet aan durven gaan. Toch wilde ik antwoord op jouw vraag: Wat was er met 6 ½ jaar? Het openen van de doos bracht mij meteen op het spoor…

“Tot op heden heb ik altijd genoemd dat ik het gevoel heb gehad mijn hele leven op mijn tenen te hebben moeten lopen. Ik heb dat altijd gekoppeld aan mijn middelbare schoolperiode die bestond uit school, huiswerk maken en daarna doodmoe het bed inrollen. Door in mijn oude spulletjes te duiken en mijn rapporten van de lagere school onder ogen te krijgen realiseer ik me dat het begin van dat “Spitzen”-gevoel veel eerder lag. Eerlijk gezegd heb ik het niet eerder onder ogen durven zien. Het voelde als een bevrijding toch een keer in die oude dozen te kijken i.p.v. er met een grote boog om heen te lopen.”

 

“Ik draai de opname van het consult nog heel regelmatig. Het lijkt wel of het me steunt, bevestigt in iets heel dieps.”

 

wp12ba32d9.png

 

wp96553871.png
wpab7aaa46.png