bel voor meer informatie  06-16274392

Zingeving, terugkijken, vooruitkijken

“Ik heb geen makkelijk leven gehad, ik heb een behoorlijk portie ellende op mijn bord voorgeschoteld gekregen en ik vraag me af waarom ik dit pad bewandeld heb dat ik tot nu toe gelopen heb. Er zit geen logica in en eigenlijk op meerdere gebieden heb ik geen idee welke richting nu voor mij wezenlijk is. Bijvoorbeeld de arbeidsmarkt, ik heb van alles gedaan en geleerd …maar ik voel geen klik tot nu toe. Ik wil het pad dat ik tot nu toe heb gelopen graag begrijpen. Het wáárom wat meer een hand kunnen geven, accepteren en nieuwe wegen inslaan, ook al heb ik niet echt een idee waar deze nieuwe wegen zich bevinden.”

“Mijn situatie … is dat ik mijzelf buiten spel gezet heb in mijn werk.
Ben grond onder de voeten kwijt, richting . Zo van wie ben ik, Waarvoor ben ik…

Welnu, Vincent, ‘t is de laatste vraag die mij puzzelt en waarvoor ik mij tot jou wil wenden. Waarvoor ben ik hier? Welke obstakels liggen er nu en wat kan ik doen om ‘t weer leuk te gaan hebben. Wat is die angst die mij belemmert het leven te leven. En welke rol heb ik en welke rol is de bedoeling?”

“Vanaf … ben ik voor mijn gevoel gaan "dobberen". De maanden daarvoor, mede geleid door jouw horoscoopuitleg had ik actief de regie in handen, keuzes maken, handelen en uitzuiveren. Maar [datum] veranderde dat. Alsof dingen onder mijn handen afbraken. Soms gaan dingen zoals ze gaan, maar een korte terugblik hierover zou ik op prijs stellen.”

“Het besef dat ik, nu bijna 60, uit een familie kom waar zowel aan vader- als aan moederszijde de meeste mensen heel oud worden, maakt dat ik me afvraag:

. Is het goed tevreden te zijn met het leven dat ik nu leid of ga ik uit angst het niet goed te doen uitdagingen uit de weg?

. Moet ik tijd en energie besteden aan het zoeken van een relatie en zo ja op welke manier of is het beter te kiezen voor een leven alleen?

. wanneer ik een keuze zou moeten maken, welke eigenschappen kan ik dan het beste ontwikkelen en voor wie? (voor mezelf of ten behoeve van anderen?)

. is het belangrijk om een keuze te maken?

. zijn er misschien vergeten aandachtspunten die voor de richting waarin mijn leven zich kan ontwikkelen van belang zijn?”

“Wat zijn mijn sterke en zwakke kanten? Wat is mijn levenstaak? Kan ik (nu 65) nog wat voor de gemeenschap doen en waar moet/kan ik dan vooral aan denken?”

“De vraag naar het plan van mijn leven is opgekomen na een "burn-out", die begon [20 jaar geleden] waardoor ik m'n werk … verloor, wat ik met hart en ziel deed. Waar ik tevens, bleek later, m'n identiteit aan ontleende… Veel later ben ik me gaan bezighouden met de alternatieve gezondheidszorg ... Het heeft me veel geleerd over de metafysische kant van ons menszijn in plaats van alléén maar fysiek. Maar na de burn-out voelde ik me heel onzeker en nog soms wel. Daarom is er eigenlijk niet een echte zinvolle invulling meer gekomen... Ben in een zorgcentrum opgenomen geweest... Daardoor veel tijd gehad om te bezinnen...wonderlijke dingen meegemaakt ook… En dan de vraag, hoe nu verder? Wat is dan mijn plan geweest?”